Local2Local #supportyourlocals

Texels Winterpakket van Dapper

Bestel nu een winterpakket van Dapper. en investeer in een mooi en natuurlijk Texel.

De helden van het winterpakket zijn de ingrediënten voor een Texelse erwtensoep met recept van sterrenchef Jef Schuur. Maar er is meer: een lamsrollade als basis voor een heerlijk diner, lamsvlees voor een mooie stoofpot en lamsblokjes om te smullen van de kapucijners. Het pakket bevat:

  • Echt Texels Lamsvlees (rookworst, rollade, lamsblokjes, stoofvlees en lamsvlees*)  van schapenboerderij De Waddel of De Hoge Kamp.
  • Groene erwten en kapucijners van BoerLap
  • Mosterd van Mosterdmakerij Texel
  • TX Robuust brood van Bakker Timmer
  • Verse groenten (Wortels, Prei en knolselderij)

Smullend investeren, dat kan! Meer weten over hoe je bijdraagt aan het Texelse landschap, klik hier.

Transparante prijs
Dapper. is volledig transparant in haar prijsopbouw. Startpunt voor de prijs van een pakket is een fair inkomen voor alle betrokkenen.

Voor het winterpakketpakket is de prijs als volgt opgebouwd:

Dier €19,55
Slacht en portioneren €7,65
Verpakken & etiketeren €1,87
Lamsrookworst.€5,38
Groene erwten €1,80
Kapucijners €1,50
Grove Mosterd €2,79
TX Robuust brood €1,69
Wortels €0,30
Prei €0,31
Knolselderij €0,99
Promotieactiviteiten (incl. leaflet) €2,50
Administratie en online platform €2,50
Verpakking en verzending €10,69

Kostprijs €59,36
BTW 9% €5,37

Donatie investering Texels landschap €5,00

Totale prijs incl. verzenden €69,87

Bestellen en verzending
Je bent verzekerd van heerlijk en lamsvlees! Als je de bestelling geplaatst hebt, kun je een levermoment kiezen. De pakketten worden tweewekelijks verzonden.

Volledige inhoud Dapper.Winterpakket

Lamsrookworst 200 gram
Lamsblokjes 200 gram
Lamsrollade 500 gram
Lamsstoofvlees 400 gram
Lamsvlees* 600 gram
Groene erwten 600 gram
Kapucijners 450 gram
Texelse grove mosterd 175 gram
TX Robuust brood 1/2 stuk
Wortels 100 gram
Prei 1 stuk
Knolselderij 1 stuk

Waarom DAPPER?
Een belangrijke reden waarom we zo van Texel houden is haar bijzondere landschap. De duinen, de Slufter, het wad. De tuunwallen, de schapenboeten, de kolken met hun bijzondere vegetatie. En natuurlijk is het schaap onlosmakelijk verbonden met Texel. Maar het Texelse schaap en het landschap dat ze onderhouden zijn helaas niet langer vanzelfsprekend. In Nederland eten we in toenemende mate goedkoop lamsvlees uit Nieuw Zeeland. Hierdoor komt het inkomen van de Texelse schapenhouders onder druk en dreigen de schapen te verdwijnen. En daarmee het beheer van het iconische landschap door de schapenboeren.

Wij introduceren Dapper. lamsvlees om de schapenhouderij op Texel nieuw perspectief te bieden. We steunen de dappere boeren die durven kiezen voor een koers waarbij ze niet alleen investeren in hun eigen bedrijf maar ook in de toekomst van Texel. Die niet kiezen voor schaalvergroting, die hun schapen weiden op het iconische landschap van het eiland en die kiezen voor een natuurinclusief bedrijfsmodel.

De schapenhouders
Dapper. is een initiatief van Jan-Willem Bakker van schapenbedrijf De Waddel en Arjen Boerhorst van schapenboerderij De Hoge Kamp. Deze twee schapenhouders staken de koppen bij elkaar en zochten contact met Local2Local. Gezamenlijk hebben wij Dapper. ontwikkeld.

*Het vijfde product Lamsvlees is een incourant deel van het lam dat uitstekend geschikt is bij het maken van erwtensoep. Voorbeelden zijn lamsribbetjes of lamspootjes. Door het wisselen van dit lamsvlees kunnen we nog beter aan vierkantsverwaarding voldoen.


Over prijs- en productinformatie: Bij Local2Local #supportyourlocals doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Op dit moment niet beschikbaar.

Aangeboden door:
Dapper

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen

Wil je verder winkelen of ben je klaar en wil je bestellen?

 
Hoe werkt dit?

Deze shop is speciaal voor consumenten gelanceerd om lokale boeren in nood zo goed mogelijk te helpen, als onderdeel van de nationale SupportYourLocals-campagne. Wij bezorgen de producten bij je thuis.

 

© 2021 Local2local BV · Algemene voorwaarden · Privacyverklaring · Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW