Local2Local #supportyourlocals

Dapper

Dapper. is een initiatief van Jan-Willem Bakker van schapenbedrijf de Waddel, Arjen Boerhorst van schapenboerderij De Hoge Kamp en Texelaar Dirk van der Beek. Zij staken de dappere koppen bij elkaar en zochten contact met Local2Local. Gezamenlijk hebben zij Dapper. ontwikkeld. 

Een belangrijke reden waarom we zo van Texel houden is haar bijzondere landschap. De duinen, de Slufter, het wad. De tuunwallen, de schapenboeten, de kolken met hun bijzondere vegetatie. Deze dappere boeren durven te kiezen voor een koers waarbij ze niet alleen investeren in hun eigen bedrijf, maar ook in de toekomst van Texel. Die niet kiezen voor schaalvergroting, maar voor een natuurinclusief bedrijfsmodel en de ambitie om kringlopen te sluiten. Het is de ambitie van Dapper. om met andere boeren op Texel in deze missie te slagen.

Schapenbedrijf De Waddel
Ons schapenbedrijf is gelegen in het iconische Hoge-Berggebied op Texel. Dit gebied onderscheidt zich door haar glooiende karakter en de vele tuinwallen, kolken en schapenboeten. Wij werken hier met respect voor mens, dier en omgeving. Onze kudde bestaat uit 400 ooien.
De Waddel en het omliggende landschap hebben een rijke geschiedenis. De boerderij is een monumentale stolp uit 1625. Op het bedrijf hebben door de eeuwen heen altijd schapen gelopen. Op de boerderij woont Hanna. In het huisje ernaast Jan-Willem, zijn vrouw Sonja en hun kinderen Guus, Fleur en Joep. De andere kinderen en kleinkinderen van Piet en Hanna zijn ook geregeld op de boerderij te vinden. Marjon, de zus van Jan-Willem helpt vrijwel dagelijks mee. Jan-Willem en Marjon zijn de achtste generatie schapenboeren op Texel. Ze zijn stapelgek op schapen.

Lees verder op de producentpagina van De Waddel.

Schapenboerderij De Hoge Kamp
Arjen en Lonneke Boerhorst wonen met hun twee kinderen, Rosa en Robin, aan de Hoornderweg op het eiland Texel. Daar runnen zij schapenboerderij De Hoge Kamp met ca. 300 schapen. Zowel Arjen als Lonneke zijn geboren en getogen op Texel. In 2001 namen zij met veel enthousiasme het boerenbedrijf over van Arjen’s ouders.

Het bedrijf ligt tussen Den Burg en Den Hoorn op het oude land van Texel. Het landschap met zijn karakteristieke tuinwallen en kolken is kenmerkend voor dit stukje van het eiland. Zoals men vroeger al deed, houdt de familie Boerhorst hier ook, met veel respect voor omgeving en dier, schapen op deze plek. 

Naast de schapenhouderij hebben ze een gemoedelijke, kleinschalige boerencamping. Videoimpressie van De Hoge Kamp: NH Nieuws 5 april 2019.

Lees verder op de producentpagina van De Hoge Kamp. 

Echt Texels lamsvleespakket 1.75 kg van Dapper
€ 49,62

Echt Texels lamsvleespakket 3.5 kg van Dapper
€ 85,58

Het artikel is toegevoegd aan je winkelwagen

Wil je verder winkelen of ben je klaar en wil je bestellen?

 
Hoe werkt dit?

Deze shop is speciaal voor consumenten gelanceerd om lokale boeren in nood zo goed mogelijk te helpen, als onderdeel van de nationale SupportYourLocals-campagne. Wij bezorgen de producten bij je thuis.

 

© 2021 Local2local BV · Algemene voorwaarden · Privacyverklaring · Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW